Söndag

Släktkalas
Idag fyller min käre kusin 10 år så idag bär det av till henne på släktkalas. Jag gillar släktkalas! Man får träffa folk man nästan bara träffar under jul och på födelsedagar. Äta god mat, prata om vad som händer  och ha allmänt trevligt.

Photoshoot
Några veckor efter jag köpt min systemkamera så plåtade jag min syster och hennes kompis. Det var lite som en plåtning till ett album, eller ja korten skulle gå i den stilen. Det var riktigt kul! Skapade en snygg miljö, stylade dem och sen var det bara att börja foto. Eftersom det var i börjar så kunde jag inte kamera jättebra s fick köra på portträtt eller auto, men det gick väldigt bra ändå. Tänkte att jag skulle ladda upp lite kort från den dagen, två på dem tillsammans och en på bara min syster.














Torsdag

Plugg
Det har varit mycket med skolan de senaste dagarna så har inte hunnit att blogga så mycket (inget alls om jag ska vara ärlig). Nu börjar det märkas att man gå på gymnasiet kan jag ju säga. Men något jag tycker är bra är att man får korta läxor fast ofta. Då blir det per automatik att man inte får allt på en gång utan det prids ut över terminen. Annars tycker jag att det var mycket så på högstadiet. Allt skulle vara inlämnat på samma gång och man var alltid dum nog att inte börja i tid. Nu är det mycker mer uppdelat vilket jag tycker är mycket bra. Lättare att informationen fastnar i skallen om man inte har för mycket man ska komma ihåg på en gång.

Poser-syster
Här kommer ett till kort från det lilla photoshootet vi hade här hemma. Kamera, ljus och photoshop är allt som behövs för att underhålla mig en heldag. Det förra kortet jag laddade upp från den dagen var i svartvitt men detta kortet kör jag färg fast dock i ett lite mattare stuk. Bedöm själva




snygg-syrra säger jag bara


Söndag

Fotboll
Match snart mot Hylte. Tyvär så spelar vi borta. Hemma matcher är mycket roligare och det är jobbigt att sitta stilla i en bil så länge innan match. Men det ska bli kul att spela och hoppas att vi vinner mot dem denna gången med.




Pink Paradise


Torsdag

Porträttbilder
Har börjat ta en del porträttbilder. Det tycker jag är mycket roligt och gör det mer och mer nu. Min syster får ställa upp som modell när jag vill fota lite. Egentligen tror jag nog att hon tycker det är minst lika roligt som jag. Jag tycker faktsikt att hon är väldigt duktig och gör sig väldigt bra på bild. Här kommer ett av de korten som vi tog i veckan.



Resultatet av teamwork mellan systrarna

 

Lite Nya Bilder


Kväll i Falkenberg









Dont walk away from me


Söndag eftermiddag

Två varianter
Här är ett kort som jag gjort till två olika varianter - en lite gladare och en lite dystrare. Vet inte vilken jag tycker bäst om.



Variant 1
 
den lite gladare




Variant 2

den lite dystrare

Söndag

Skolstart
Nu går det att räkna timmarna till skolstarten. Inte för att jag hade tänkt att göra det, ville bara poängtera det. Var precis i stan och fixade lite grejer som man behöver. Hittade inte speciellt mycket så det får bli en vända imorgon också. Har inte så mycket för mig nu så jag tänkte ladda upp ett kort. Inte helt nöjd med den men det får duga ändå.


Imprisioned Beauty


Fredag

Fotboll - OS
Tittade precis på damernas kvartsfinal i fotboll där Sverige fick möta Tyskland. Lite otur att de blev tvungna att möta just tyskorna som är bland de allra bästa lagen, kanske till och med det bästa. Ingen trodde att Sveriges damlag skulle ha någon chans mot de tyska maskinerna men jag tycker att de gjorde mycket bra ifrån sig. Över min förväntan i alla fall. 0-0 efter 90 minuter och svenskorna hade många fina chanser att avgöra hela matchen men de hade tyvärr inte turen med sig. I första halvan av förlängningen lyckade Tyskland nicka in 1-0 målet på en hörna och fick även in ett 2-0 mål under andra halvan av förlängningen. Under mesta tiden av matchen trodde man verkligen att de skulle sveriges deras tur att vinna denna gången. Men när man såg det prassla i nätet bakom Hedvig Lindahl för andra gången under denna match var det bara att inse att Sverige ännu en blivit utslagna av Tyskland. Lite surt men ganska väntat

Photoshop
Fortsätter med att ladda upp lite kort som jag photoshopat. Blir roligare och roligare att använda sig av det programmet. Här kommer ett kort som jag tog när vi var i Rügen i somras. Gillar det kortet starkt om jag får säga det själv.




Remains of the War


Torsdag kväll

Photoshop
Nu har jag fixat lite med photoshop och gjort om lite kort med även skapat några kollage och badkrundsbilder till datorsskrivbordet. Så nu kommer denna blogg inte längre vara oretuscherade foton av Sofie Jönsson utan retuscherade foton av Sofie Jönsson. Lika bra det för det är mycket roligare. Vi börjar lite enkelt med en bild där jag baar fixat med färg och ljus. Har ännu inte kommit på någon bra "stämpel" eller underskrift som jag ska till korten. Det får bli nästa uppdrag för den temporära jag har nu är väldigt tråkig.

Skolan
Ville bara säga att: Det är mindre än en vecka kvar till skolan börjar!



Still summer, Still flowers

Ännu en blomma, vet ej vilken sort

Fredagkväll

Svårt Svårt Svårt
Nu har jag äntligen skaffat mig photoshop. Klart att jag visste att det skulle vara svårt men jag trodde nog aldrig att det skulle vara så här svårt. Men egentligen är det nog bara jag som är ivrig. Man vill kunna allt på en gång, men så är det aldrig. Nu har jag i alla fall utforskat photoshop i en halvtimme och lärt mig vissa saker. Ju mer man använder det ju bättre blir det, let's face it, det är ju så det är. Tänker fortsätta exprimentera och på så sätt lära mig mer och mer. Håller mig till mitt motto - trial and error. Men det lär nog ta ett tag innan jag laddar upp photoshopade kort så ni får helt enkelt nöja er med mina gamla vaniga. Hinner inte ladda upp något nu för det vankas kvällsmat. Men kanske lite senare ikväll så håll ögonen öppna.

RSS 2.0