Onsdag

Paus
Nu har jag precis haft ett bloggbreak utan dess like! Det var nästan tre veckor sedan som jag skrev senaste inlägget, inte bra. Anledningen till detta är att jag under lovet jobbade mycket så jag fick helt enkelt inte tid över. Veckorna efter lovet har varit väldigt hektiska med alla dessa prov, inlämningar och redovisningar. Jag fattar inte hur lärare tänkrer när man lägger tre prov, två redovisningar och en inlämning inom loppet av tre dagar. Hur svårt kan det vara att prata med sina kollegor? Det blir väl så när alla lärare tycker att sina egna ämnen är viktigast och vägrar att ge med sig. Jag blir bara så fruktansvärt trött på allt detta! Eftersom jag sitter i skolan nu när jag skriver så får det bli en gammal bild från fotografisk bild som jag laddar upp. Denna gången blir det en lite udda bild på mig. Finns nämnligen inte så många anda att välja mellan.


Onsdag

Fotografisk bild
Nu sitter jag i skolan och har fotografisk bild. Denna gången har vi i uppgift att göra tre bildanalyser som vi sedan ska redovisa muntligt för resten av gruppen. Som den bloggerska jag är så har jag självklart val att analysera bilder från andra bloggar. Jag har aldrig gjort någon bildanalys innan så i början var det lite svårt att veta vad man skulle beskriva och kritisera. Men när man väl kommit in i det var det inte så svårt, snarare riktigt kul. Speciellt att kritisera de bilderna man inte tyckte om. Skadegläde har jag hört att det kallas. Tidigare i kursen har vi fått göra lite uppgifter från moderskeppet vilket också har varit väldigt roligt och samtidigt mycket lärorisk. Jag har lärt mig många nya finesser i photoshop. Jag hade tänkt ladda upp en av de lite simplare uppgifterna nämligen göra en enkel inramning. Använder man svartvita bilder till denna typen inramningen tycker i alla fall jag att det blir väldigt effektfullt.



enkel inramning

Måndag

Fotboll
Som tidigare nämnt har jag under helgen varit iväg på träningsläger med fotbollen. Vi åkte iväg i fredag till Ljungbyheds aktivitetscenter Activus och direkt när vi kommit fram var det dags för träning. Sedan hade vi otur med lottningen så dagen efter började mitt lags träningspass klockan 8. Det gjorde att det blev en väldigt lugn kväll med mest prat med trevligt folk. Blev även en helt del Rapparkalja, både fredag och lördagkväll. Helt galet roligt spel om man är så rätt humör. Skrattade så mycket att jag fick ont i magen. Sedan på lördagen hade vi två träningar och två föreläsningar så på kvällen var man både trött i huvudet och kroppen. Den extrema men underbara värmen hade också lite med det att göra. Kändes dock väldigt bra att få spela utan underställ och liknande, blev mer om det ska vara. Så efter en helg som denna blir man bara mer och mer laddad inför den kommade säsongen. Redan denna veckan är det två matcher. Vi får väl hoppas på vinster.




Foto och Fotboll - yey

Söndag

Läger
Det har varit en helt underbar helg och mycket tack vare vädret. Fotboll i sommarsol med roligt folk och duktiga tränare kan nog vara det roligaste som finns. Men nu är jag i alla fall tillbaka igen vare sig ni vill eller inte. Hinner tyvärr inte skriva så mycket om lägret just nu för jag hade tänkt att kolla på van Veeteren. Jag får helt enkelt skriva lite mer detaljerat imorgon istället och det finns allt en hel del att betätta. Idag avslutar jag med en somrig bild från torekov förra året.




Vill ha ännu mer sommar

Torsdag

Musik
För några veckor sedan tog jag bort musikspelaren från min blogg. Trodde att den kanske inte tillförde så mycket utan mer störde när man läser. Men nu är frågan vad ni läsare tycker egentligen. Ska jag ha en musikspelare igen eller ska den förbli gömd? Och ifall den ska komma tillbaka är en annan fråga vilka låtar som ska spelas. Förut var det Oasis, U2, Good Charlotte och Coldplay, band jag personligen tycker är väldigt bra. Har ni några önskemål så är det bara att skriva. För att fortsätta på dagens tema musik hade jag tänkt att ladda upp ett kort som min syster tog på mig och min köra bas. Hon tog kortet redan samma dag som hon köpte sin systemkamera därför tycker jag det var extra bra gjort. För ju mer man använder kameran desto bättre blir man.



Musik makes the people come together

Onsdag

Fotboll
Kom precis hem från fotbollsträning i det fina vårvärdet. Helt underbart var det att få komma ut på gräs igen. När man annars springer runt i grus och får skavsår finns det inget bättre än att beträda den gröna gräsplanen och få uppleva riktig fotboll. Det märktes dock att man fortfarande var van vid grus, fötterna betädde sig inte riktigt som man ville. Men efter några till träningar kommer man att vara back on track igen. Nu ser jag verkligen fram emot lägret den kommande helgen. Det ska verkligen blir grymt roligt. Förhoppningsvis kommer vi förbättra lagkänslan med vilket jag tycker spelar en väldigt stor det för hur den kommande säsongen kommer att bli. Därför tycker jag det var väldigt smart av tränarna att lägga ett länger så här innan matcherna börjar. Ser fram emot helgen.



kort jag tog förra året

RSS 2.0