Onsdag

Fotografisk bild
Då var det den sista lektionen jag har med mitt i-val fotografisk bild. Det är verkligen sjukt hur fort året har gått. Utan att överdriva kan jag säga att det känns som om det var förra veckan jag började på gymnasiet och nu är det bara några få dagar kvar. Eftersom jag åker iväg till Thailand samma dag som skolavslutningen har jag börjat räkna ner, dag för dag. Nu tror jag det bara är 15 dagar kvar, inklusive helger, alltså inte speciellt många skoldagar. Ändå ska man hinna med Nationella prov i matte, redovisning i engelska, prov i Samhällskundskap och Riksprov i Kemi bland annat. Med andra ord har jag fullt upp. Sedan ska man ha alla dessa betygsamtal med. Ansträngande att vara studerande.




en av mina första bilder under i-vals kursen

Tisdag

Boston Tea Party
Äntligen är programmet vi alla har väntat på tillbaka - BOSTON TEA PARTY! Jag har verkligen saknat det grymt mycket! (http://kanal5.se/web/guest/webbtv/-/k5videoplayer/playlist-name/Boston%20Tea%20Party%20209/none/)  Kan nog till och med säga att det är den bästa svenska talkshowen som någonsin visats. Jag vet faktiskt inte vad det är som gör att jag gillar det så mycket. Kanske är det kombinationen humor och fakta, eller att Filip och Fredrik är så sköna, eller att Fredrik är så snygg, jag vet inte. Kanske en blandning av allt. Sedan så gillar jag fysikern Patriks underbara personlighet, lite svårt att förklara den, spontan och lite halvt virrig. Nej, det går inte att förklara. Alla deltagarna bidrar med sitt för att det ska bli ett bra program och det lyckas de med. Igår fick vi se hur ett liv med dropp kan se ut. Jag skrattade så jag fick ont i magen, det kanske säger det mesta. Nu måste jag gå och plugga kemi men jag avslutar som vanligt med en bild. Jag har inga nya så det får helt enkelt bli någon från arkivet.




ojoj, gammalt kort

Torsdag

Ledigt
Helt underbart med långhelg! Jag ska verkligen passa på att njuta av den lediga tiden och det hoppas jag ni läsare ska göra med. Nu när det bara är den sista spurten kvar i skolan så passar det väldigt bra med några lediga dagar så man får chans att andas ut.

Konfirmation
Ni som ska konfirmera er i sommar - kolla hit! Jag gör nämligen kort till minne av konfirmationer efter kundens önsemål. Jag har ett par exempel här nedan men självklart kan du som kund bestämma själv hur du vill ha det. Själv tycker jag att det första alternativet är snyggast. De andra är lite med traditionella med den vita ramen runt vilket är så visa vill ha det. Detta är lite på prov eftersom jag inte gjort detta tidigare, men någon gång måste vara den första.


         

Onsdag

Spelningsfotografering
Jag älskar att ta kort!! I helgen när pappa och hans band skulle rigga upp inför spelningen på kvällen hängde jag med för att ta lite kort. Både för att pappa ville ha några till hemsidan och för att jag själv skulle träna. Det var inte helt enkelt kan jag säga. Först visste jag inte riktigt vad jag skulle ta på sendan var det så dåligt ljus så det var svårt att få ett bra ljus, skärpa, skärpedjup osv på samma gång. Lite tricky men det är bara roligt med nya utmaningar, behövs för att man ska kunna utvecklas. Sedan har jag lite andra fotograferingar i sommar med. Ser verkligen fram emot det!



Spotlight on me and I'm ready to break

Måndag

Spring i benen
Jag vet inte riktigt vad det är med mig idag! När jag cyklade hem innan i vårsolen fick jag världens nyck att dra ut och springa en runda, inte likt mig. Det är inte det att jag aldrig tyckt om springrundor, snarare tvärt om. Det är bara det att jag aldirg riktigt har tid till sådant, det är så mycket i skolan och med fotbollen, samtidigt ska man hinna med att jobba, träffa pojkvän och kompisar. Sedan känner man sig inte heller så motiverad att ge sig ut och jogga en runda när det regnar och är minusgrader. Nu däremot är det riktigt härligt ute så man får allt lite överskottsenergi. Härligt, härligt måste jag säga!



vår, vår, vår

Torsdag

Japan

Konbanwa folket! Idag har det blivit mycket japanskt. För cirka en timme sedan åt sushi, mums mums, tillsammans med mamma och Elin. Blev en del maki, nori, wasabi, nirgiri och allt vad det heter. Orden är så roliga! Vi brukar ibland ta hem från sushistället i stan (för er falkenbergare ligger det precis jämte GND) där de har galet god sushi. Så ni som gillar sushi - åk dit! För att fortsätta med det japanska sitter jag nu och kollar på Hjälp! Jag är med i en japansk tv-show, vilket kan vara det kostigaste programmet i världshistoren. Det är så dåligt att det nästan blir bra. Jag fattar inte riktigt varför de tävlande ställer upp? Det hela går ut på att de ska bli så förudmjukade det bara går. Måste helt enkelt ligga väldigt mycket pengar bakom hela konseptet. Jag orkar bara inte med Anna Book och hennes klagande och lipande. Tror hon har storbölat i så gott som varje program hon varit med i. Har det inte varit för att hon förlorat så är det för någon annan har skadat sig minsta lilla. Denna gången fick hon nackspärr när hon brottades med Dogge och då var det enligt henne en nära-döden-upplevelse. Allt var ju Dogges fel med "Han gjorde det medvetet!". Hur barnslig får man bli egentligen?! Blir bara förbannad. För att pigga upp stämningen tänker jag ladda upp en porträttbild i gråskala på min syster. Jag gillar den för att den känns så spontan och hon ser så oskyldig ut.




Syster

Lördag

Lugnt
Japp, då var det lördag igen. Förutom att jag måste jobba lite med matten inför nationella proven på tisdag så kommer det att bli en väldigt lugn dag, precis som förmiddagen har varit. Höjdpunkten var helt klart när jag vann över pappa på Vem vet mest?. Vi brukar se på avsnitt från svtplay via tvn och så räknar man antal rätt man får. Låter lite geekigt, jag vet, men det är grymt roligt när det blir en tävling av det. Måste erkänna att jag är väldigt mycket av en tävlingsmänniska så jag hatar att förlora, därför går jag in en aning för mycket i tävlingen. Nu hade jag i alla fall tänk återgå till min kopp kaffe (av extrarostade böner så klart) men innen dess ska jag ladda upp en bild. Tänkte ta bilden som var den första att visa sig på denna blogg.



favorit i repris

Torsdag

Sovmorgon
Det är så grymt härligt med sovmorgon! Eftersom det idag är dags för nationella prov i engelska A och jag redan har gjort det börjar jag inte förrän halv ett idag. Alltså är det ett ypperligt tillfälle att sova riktigt länge. Nu var det ju så att mamma fyller år idag så jag fick ändå pallra mig upp tjugo i sju som vanligt för att fira henne (grattis grattis!). Det blev alltså inte så många minuter extra sömn med tanke på att jag inte kunde somna om efteråt. Men det var egentligen lika bra det för den lediga förmiddagen har varit väldigt soft. Jag tog god tid på mig när jag åt frukost, tog mig tid att läsa tidingen (alltså inte bara bläddra hastigt igenom som vanligt), kollade lite på tv och nu sitter jag här med datorn i knät. Bara det att slippa stressa en morgon mitt i veckan har en viss lugnande inverkan. Känns lite om en studiedag eller något liknande. Dock måste jag snart bege mig till skolan men jag ska bara ha två lektioner så det lär inte bli så ansträngande. Lugn dag helt enkelt!


lets go for a walk

Tisdag

Orientering
Idag var det dags för orientering igen. Därför blev jag lite sur när jag vaknade och såg att det spöregnade ute. Jag kunde riktigt se mig själv springa omkring i en en enorm skog helt vilse och pisseblöt. Som tur var slutade det regna under dagen och när vi cyklade iväg mot orienteringsstugan började det spricka upp och bli riktigt soligt. Det gjorde att det var grymt roligt att springa! Jag sprang inte vilse, drunknade inte av regnet och skogen var ganska liten så banan var inte speciellt svår. Eftersom det gick rätt snabbt att springa rundan var vi klara redan halv två och sedan fick vi sluta. Sjukt gött! Nu återstår endast tisdagens dilemma: House eller Desperate Housewives ikväll? Gillar inte att veckans två bästa program hamnar samma dag och samma tid.




vår vår vår

Måndag kväll

Positiv
Jag har precis lyssnat på världens mest positiva människa! Tillsammans med Vinbergs IF var jag på en föreläsning som handlade om positiv inställning, coaching mm. Föreläsaren var helt galet positiv och faktiskt riktigt rolig att lyssna på. Bara hans underbara dialekt gjorde hela grejen. Den som har kollat på Sunes Jul lär verkligen känna igen rösten, de var verkligen identiska. För att beskriva hans personlighet räcker det att hänvisa till Vänner - the one in Massapequa, helt galet lik Phoebes nya kille i det avsnittet! Föreläsaren vände verkligen allt till något positivt och hans överexalterade ansiktsuttryck var en klass för dig, precis som snubben i vänner. Riktigt roligt var det. Avslutningsvis kommer som lovat en vårbild från helgen.



walk that path

Måndag

Trogna läsare
Jag hade tänkt att tilldela detta inlägget till alla trogna läsare. Måste säga att jag blev väldigt förvånad när jag såg besöksiffrorna från de veckor jag inte var aktiv. Trodde verkligen att det skulle vara helt dött då med tanke på att det inte varit något nytt att läsa, men tydligen hade jag väldigt fel. Det var väldigt många som med jämna mellanrum tittade in för att de om det var något nytt. Det är alltid roligt att se. Men nu är jag som sagt tillbaka igen redo men nya foton från helgen. Eftersom jag nu sitter vid datorn i skolan blir det lite svårt att posta ett nytt nu. Senare ikväll hade jag tänkt att ladda upp lite vårbilder som jag tog i söndags då jag och mamma var ute och gick en runda. Det blev väldigt mycket blommor kan jag säga, men det blir väl så i dessa tider. Det är nu som allt är som finast så det gäller att passa på för det brukar tyvärr inte vara speciellt länge.



Rügen -08

Söndag

Valborg
Jag kan börja med att säga att jag verkligen har uppskattat den extra dagen ledigt vi hade i helgen. Behövdes verkligen med tanke på den tuffa veckan som varit. Det underbara vädret gjorde inte saken värre precis. Hoppas ni läsare gjorde något riktigt trevligt på Valborg. Själv grillade jag med några kompisar och hade väldigt trevligt. Tack tjejer! Stranden efteråt blev dock lite misslyckat. Det var helt klart inte något att hänga i granen. Det var bara massa packade småbarn som gick runt och spydde. Kanske det var att ta i men roligt var det i alla fall inte. Det är precis som Maja sa "Vi är för stora för att hänga på stranden men för små för att gå på grand!". Vi befinner oss i någon slags mellanålder, men om ett år då jävlar! För övrigt var helgen kanon! Inte mycket att klaga på där. Hoppas ni hade precis lika bra.




Sommaren 08

RSS 2.0