Gran Canaria - Tisdag

Biten av solen
Tisdagen var utan tvekan den absolut sämsta dagen under semestern !Det var inte så att vi hade dåligt väder eller så, snarase tvärt om. Anledning till mitt lidande var att jag drabbades av solexem. Jag lovar er, det är verkligen helt outhärdligt! Först började det med händer och fötter och spred sig vidare - jag såg ut som en bränd salami eller något, helt sanslöst. I dessa lägen är det synd om läsarna att jag har en fotoblogg, tur för er att jag inte fotograferade eländet kan jag säga. Såg verkligen motbjudande ut. Fördelen med solexem är att de går tillbaka väldigt fort, vilket jag är väldigt tacksam för. Redan dagen efter hade det lagt sig och jag såg ut som en människa igen. För att lätta upp stämningen laddar jag upp ett kort min syster tog vid stranden kvällen vi anlände.




Amadores at sunset, by Elin Jönsson

Fredag

Nya läsare
Måste säga att jag tycker det är väldigt kul att jag har fått så många nya läsare på senaste tiden. Förut låg antal unika besökare på cirka 2-3 om dagen, vilket jag personligen tycker är mycket lågt och förmodligen håller många med mig. En anledning är självklart att jag inte bloggade lika ofta som jag gör nu. Jag laddade även upp en del av mina foton på facebook och det tror jag hade en viss inverkan. Men som sagt, mycket roligt med nya besökare. Skulle vara trevligt om ni okända skrev en liten rad så jag får se vilka ni är.

Alla-bilder-kategori
På läsarnas begäran ska jag nu starta en kategori med bara bilder, alltså inget onödigt pladder utan pure picture. Under kategorin Portfolio kan ni snart hitta alla bilder som jag laddat upp på bloggen. Mycket smart ide Felix måste jag säga. Tror det ändå är många som mest är ute efter bilder på grund av man helt enkelt inte orkar läsa massa ointressanta texter. Det är det  som är så bra med fotobloggar. Samma sak gäller film. De flesta ser hellre en film t.ex. en fredagskväll än sätter sig och läser en bok. Det har väl med allt-ska-gå-fort-samhälllet, måste även medge att jag har dragits med också. 



Som vanligt så avslutar vi med en bild. Denna gången tagen i Rügen, Tyskland, för er som undrar. 

Torsdag

Ny design
Nu har äntligen min blogg fått sig en liten ansiktslyftning och det var verkligen på tiden. Jag tyckte det var dags att slopa pappersbakgrunden och blomheadern som jag har haft sen jag startade bloggen för över ett år sedan. Länge har jag funderat på att göra något roligare med den, för det är inte så att jag inte har någon aning om hur man gör. Det är bara det att jag aldrig aldrig hittat varken tiden eller motivationen. En dag hade jag dock tröttnat och gjorde något åt designen, närmare bestämt i tisdag. Då började jag med att koka ihop en snygg bild till headern (för er som inte är så bloggvana är headern bilden över själva bloggen) men det visade sig att jag hade gjort den för liten. Sedan när jag ändade storlek försämrades upplösningen radikalt. Eftersom jag hade glömt skriva med bloggens namn löste det sig ändå, tur det. Inte så roligt att sitta flera timmar med photoshop och sedan blir tvungen att göra om allt för att man gjort ett litet misstag i början. När jag la in den nya headern försvann pappersbakgrunden vilket var lika bra det. Det blev helt enkelt mycket fräshare och renare då. Igår ändrade jag även typsnittet på vissa delar i bloggen och skrev en liten text i kanten med. Ja just det ja, jag flyttade även ner iPoden till under bloggen eftersom dess förra position gjorde att hela den spalten flyttades ner. Men nu är jag klar med förändringarna och har ni några invändningar så skriv gärna en kommentar.




Ny header och jag tänker inte ens visa den gamla för gud vad den var tråkig

Gran Canaria - Måndag

Fotodag
Denna dagen blev det förutom en heldag vid poolen en hel del fotografering vid poolen. Elin kom senare på kvällen på den smarta iden att ta kort vid polen när solen höll pa att gå ner. Snyggt motljus blev det maste jag säga. Jag laddar upp ett av de korten jag tog. Inte mycket mer att säga om själva dagen så detta inlägget får helt enkelt fokusera på bilden. Det är ändå en fotoblogg!


Motljus - om fotogafen själv får välja

Gran Canaria - Söndag

Stranden
Äntlgen tillbaka till Amadores kritvita sandstrand (som tyvärr är helt fullproppad av bleka danskar och enorma engelsmän) med underbart vatten man inte vill stiga upp från. Tror det är tredje året i rad jag besöker Amadores Beach vilket visar att jag verkligen älskar stället. Fortfarande strålande solsken som tur är, hade inte varit kul med moln stora som täcken fyllda med dun från pinade gäss. Vi käkade även italiens glass som är bland det godaste som finns, självklart väljer jag cholkladsmak. Dagen var helt ekelt underban och jag känner nu att jag börjar få slut på mina superlativ, men så är det när man är på semester. Hörde att det var svinkallt hemma och det gör ju att man njuter av var sekunde ännu mer. Jag laddar upp ett kort från stranden, visserligen från förra gången vi va där. Syrran hade ju kameran hela tiden så fick inte chans att ta några nya kort när vi var på stranden. Men ni får helt enkelt nöja er med förra årets bild. Ville egentligen ladda upp ett annat kort an det jag gjorde men visade sig att det kortet laddade jag upp innan jag åkte så det fick bli denna:



Amadores Beach

Gran Canaria - Lördag

Alla Hjärtans Dag
Första heldagen på Gran Canaria visade sig vara alla hjärtans dag. Lite synd att inte vara hemma den dagen men jag får väl göra en hälsning till Jonatan härifrån: JAG ÄLSKAR DIG! JAg vet att det blir otroligt opersonligt att skriva det på en blogg, men vad har jag för val? Dagen spenderade jag vid poolen och tog det bara lugnt. Vi tänkte först gå ner till stranden men tänkte då att det första vi gör är att bränna oss. Inte så roligt när man har en hel vecka i värmen framför sig. Senare vid kvällen åkte vi över till vad vissa kalla för "Lilla Purto Rico" där det finns massor av mysiga och lite finare restauranger. Vi tog alla File Provensale för att verkligen festa till det. Det var trots allt den enda lördagen vi hade här. Efteråt åkte vi tillbaka till hotellet och bara efter en liten stund började det dåna. Bomber eller vad var det egentligen som hände? Det visade sig att de från stranden sköt upp massa fyrverkerier. Min fotografsyrra lyckades fånga med flera av dem på billd. Jag tänkte att jag skulle ladda upp en av dem.




Igen foto av min syster och en snabb, simple retouch av mig

Bildproblem

Det fungerar tyvarr inte att ladda upp bilderna fran min kamera pa hotellets dator vilket jag tycker ar mycket trakigt. Jag far helt enkelt ladda upp dem pa inlaggen nar jag kommer hem om jag inte hittar losningen pa problemet. Trakigt, trakigt!


Gran Canaria - Fredag

Flyga
Precis som jag trodde var det grymt kul att flyga. Jag vet inte varfor det ar det, det bara ar sa. Annu battre var det nar man landade och steg ur planet och mottes av en varm bris. Helt underbart att vara pa semester! Nar vi kom fram till hotellet gick vi genast ut och lade oss vid poolen. Himeln var helt molnfri, solen sken och det var helt vindstilla. Flera manader hade man gatt och langtat efter just detta. Flera dopp i den uppvarmda poolen blev det ocksa. Det var tur att vi kom till hotellet sa pass tidigt anda, det blev lite som en extra dag. Det ar sa trakigt nar man anlander pa kvallen. Hoppas ni har det bra dar hemma!


Foto från planet taget av min syster och en snabb, simpel retouch av mig


 


Avresa

30 minuter kvar
Gran Canaria here I come! Nu är det bara en halvtimme kvar innan det drar iväg till Landvette för att hoppa på planet till Gran Canaria. Sedan är det vidade med buss till Amadores, som har den finaste stranden och nyaste hotellen, där vi ska bo. Längtar grymt mycket efter värmen. Fast egentligen längtar jag lika mycket efter själva flygturen med. Jag älskar verkligen att flyga. Jag vet inte varför men jag tycker det är grymt kul bara. Nu gäller det att kolla packningen en sista gång innan de ska lassas in i bilen.Jag ska försöka blogga så mycket jag kan under resan och ladda upp bilder jag tagit. Ni här hemma får ha det så grymt bra precis som ni som ska iväg. Vi hörs!





Gran Canaria, Amadores beach - 08

Födelsedag

Grattis Grattis Sofie
Japp, det är precis vad det är det, grattis på mig! 17 år idag den tolfte februari. Det har varit en väldigt mysg födelsedag idag. Det hela började med att man väcktes av skönsång av mamma och elin tillsammans med paket och frukost på sängen. Alltid lika trevligt måste jag säga. Sedan i skolan blev jag grattad av den ena efter den andra och klassen sjöng för mig under mattelaktionen. Den roligaste överraskningen var ändå när jag fick ett bild-grattis-häfte av anna. Riktigt gulligt tycker jag, speciellt när det är så personligt med. På eftermiddagen kom pappa med thaimat som vi åt med passionfruktstårta till efterrätt. Man får ju passa på att lyxa till det när det är ens födelsedag. Men nu är det inte så många timmar kvar av födelsedagen. De som är kvar kommer jag att spendera framför tvn tillsammans med familjen. Kommer nog packa lite med för jag tror inte jag har fått med riktigt allt till semestern än. Brukar bli lite i-sista-sekunden-saker som man slänger ner i en hast.

Jag måste ju ladda upp en bild också. Den här gången blir det ett kort jag laddat upp förut, tror det var ett år sedan. Detta kortet tycker jag verkligen om och det bästa är att den är helt oretuscherad.




Med den enkelt tulipan uppå bemärkelsedan...aja, ingen tulpan men en blomma i alla fall

Sen Onsdag

Kväll
Det får bli ett sista inlägg innan jag ska sova. Har egentligen inte mycket att säga utan ville mest ha en anledning att lägga ut detta snygga kortet på min kära syster. Som vanligt gör hon sig väldigt bra på bild något jag tycker är extremt orättvist. Jag lyckas då aldrig bli bra på kort. Antagligen är det anledningen till att jag istället hamnade bakom kameran. Men där trivs jag mycket bra så jag ska inte klaga.

Vänner
Dags för ett avsnitt av vänner innan jag somnar. Denna gången blir det "The one when the monkey gets away" från år 1. Det är bara att välja och vraka när man har alla boxarna, men jag väljer ändå att se dem i ordning. För att förbättra engelskan kör jag även på engelsk text. Innan hade jag ingen text alls men märkte då att tappade den skriftliga delen. Fast den riktiga anledningen är egentligen att skämten kommer mer till sin rätt och ja, det blir helt enkelt ett bättre program. Aja, nu ska jag sluta snacka. God natt på er!




från i höstas/vintras

Onsdag

Packa
Jag hatar att packa!!! Hur ska man kunna veta vad man kommer att behöva under resan? Det vanligaste är ju att man tar med sig allt för många plagg, men med mig är det precis tvärt om. Det händer ofta att jag har missat flera saker och har inte med mig tällräckligt olika kläder, eller vad man nu ska kalla det. Jag glömmer ofta kläder för kallare väder när jag packar inför en solsemester. Självklart tar man för givet att man kommer att ha toppenväder så man orkar inte med att packa massa koftor och sådant. Det är ju dem man vill slippa när man åker iväg.

Födelsedag
Idag är min sista dag som 16-åring vilket känns lite tråkigt faktiskt. Jag ser verkligen inte fram emot att bli äldre, trivs så bra med att vara i det skedet livet jag är. Men, men, det är inte mycket att göra åt saken. Jag får helt enkelt gilla läget.





falkenberg sommaren -08

Tisdag

Sportlov
Nu är det inte många dagar kvar till det är dags för sportlov. Längtar grymt mycket med tanke på att jag ska till Gran Canaria då. Åker på fredag och blir tyvärr bara borta i en vecka. Skulle inte sitta fel med två veckor, men men. Kanska lika bra det, hade varit jobbigt att missa en hel vecka i skolan när man går natur. Ser verkligen fram emot resan för det var ett tag sen jag var iväg på solsemester. Sist hade jag med mig min systemkamera, då den var så gott som ny , och tog massor av bilder. Självklart ska jag ta lika många bilder denna semester också. Förhoppningsvis blir korten bättre än sist för nu har jag fotat ett tag plus att jag har mitt nya objektiv som är helt kär i. Tänkte att jag skulle ladda upp ett av korten från förra resan till Gran Canaria. Bilder föreställer ett stort lyxhotell som vi tyvärr inte bodde på.

Fel
Vill bara säga att jag i förra inlägget skrev fel adress till min kompis annas blogg, annnaabengtsson.blogg.se, fick med ett a för mycket igår.





Gran Canaria 07


Måndag

Fotboll och bloggar
Kom precis hem från fotbollsträningen. Mycket trevlig träning faktiskt, mest på grund av att vi var många där och jag var på bra träningshumör. Snackade en del med anna om bloggande under träningen. Fick reda på att även hon hade en bogg, annnaaabengtsson.blogg.se tror jag det var, ska strax kolla in den. Jag tycker att fler falkenbergare ska starta bloggar. Det finns inte många alls och dom som har är inte speciellt aktiva. Där inkluderar jag så klart även mig själv. Jag måste verkligen skärpa meg när det gäler bloggandet. Det är för många gånger jag glömmer helt bort att jag har en blogg. Det blir ofta så när jag inte har några nytagna bilder, för jag måste ju ha med i alla fall ett på varje inlägg. Eller jag försöker åtminstånde. Jag hade inga nytagna nu heller så jag letade upp ett gammalt som jag tänker ladda upp.




RSS 2.0