Tisdag

Arg
Jag är inte den som brukar klaga på min blogg men idag blir det ett undantag för jag är så fruktansvärt arg på min skola just nu. För er som inte vet så går jag på Falkenberg Gymnasieskola på NT programmet där man valt att slå ihop Natur och Teknik och delat in alla ettor i fyra klasser. Snart har vi gått i samma klasser i ett år och man har lärt känna varandra jättebra och allt fungerar kanon. Men grejen är den att rektorerna nu har bestämt att man ska splittra klasserna helt och dela in dem i tre klasser. För det första kommer det blir grymt stora klasser så man lär knappt få någon hjälp under lektionerna och det kommer förmodligen bli ännu högre ljudnivå så man inte kan koncentrera sig. Men det allra tråkigaste är att man inte kommer att gå i samma klass som alla sina kompisar längre. Visserligen hamnar man i alla fall med några från sin gamla klass men har man otur, vilket jag oftast har, blir det förmodligen inte dem som man brukar vara med mest. Tycker bara att det är så dålig stil att göra så här! Ingen bryr sig ens att fråga oss elever vad vi tycker utan man bara styr och ställer. Allt handlar om pengar hela tiden och det får vi elever sota för. Nu är jag är så trött på allt detta!




Så här pigg känner jag mig idag

Söndag eftermiddag

60 Earth Hour
Igår mellan 20.30 och 21.30 hoppas jag att ni alla släckte alla lampor. Det gjorde vi i alla fall hos oss. Hade lite kompisar över så vi tände några ljus och satte oss ner för att snacka och ha allmänt trevligt. Måste säga att jag tycker det var riktigt mysigt. Värmeljus är grymt underskattat! Jag tycker det är bra att man gör lite sådanna här saker för att få fler att värna om får miljö. Inte för att en timme med släkta lampor kommer att förändra allt, det var mer symboliskt sak. Tror att man egentligen skulle stänga av strömmen helt men det var lite svårt att göra det för vi ville ha musiken igång. Men lamporna stängde vi av i alla fall. Kanske egentligen mest för att det var en rolig grej bara.




60 Earth Hour igår

Söndag

Vår
Nu är det officiellt - det är vår! Jag var precis ute en sväng i baar t-shirt och frös inget alls. Behövde inte ens ha på mig skinnjacka. Helt galet underbart! Det är just detta som gör våren till den bästa årstiden. Alla säger att de tycker om sommaren bäst men jag måste nog säga emot. Våren är som ett smakprov på sommaren och man blir helt lyrisk över minsta lilla vårtecken. Då har man allt härligt framför sig. När det är sommar regnar det bara hela tiden och det enda man har framför sig är hösten och det är verkligen inget man ser fram emot, i alla fall inte jag. Därför är våren mycket bättre. Man känner sig nästan lite barnslig när våren är på ingång. Satt precis med Jonatan på gungorna tvärs över gatan och pratade om gårdagen. Mycket trevligt. 



Våren är på inGÅNG, hihi

Lördag eftermiddag

Porträtt
Fixade precis klart ett nytt portträtt i photoshop. Igen på min syster, men det blir så när det är hon som är hemma. Men det skulle allt vara kul att ta kort på lite nya personer. Man behöver helt enkelt lite omväxling och nya utmaningar. Själva fotograferandet är bara ena halven, photoshop spelar lika stor roll. Det tycker i alla fall jag. Bilderna blir helt enkelt mycket mer effektfulla om man fixar lite med hjälp av photoshop. Dock känner jag att det är lite fel att sitta inne framför laptopen när det är så fint väder ute. Lite som om man är otrogen mot våren. Däför tänker jag nu ta en promenad med min kära mamma.



Snyggsyrra

Lördag

Ny Design
Då var det dags för ny design på bloggen igen. Rätt roligt att sitta och exprementera med stylingen. Det tar ett tag innan man lärt sig men när man väl kan det är det grymt roligt. Men nu är frågan om den nya looken är bättre än den förra. Vad tycker du? Är tacksam för svar. Jag gillar båda därför är det upp till er läsare att avgöra. Det är ändå ni som tvingas se eländet.



Här har vi den gamla designen...




...och här har vi den nya så att ni lättare kan jämföra.

Torsdag

BlogLovin
Först och främst skulle jag vilja säga att det var nytt rekord på antal unika besökare i förrgår. YEY! Roligt när fler och fler läser bloggen. Åter till ämnet. Visst är det jobbigt att hålla koll på alla olika bloggar man vill läsa. Man vet inte när nya inlägg har postats och tappar på grund av det lätt intresset. Därför hade jag tänkt att tillägna detta inlägget till BlogLovin. Det är en utmärkt hemsida för alla bloggälskare. Genom att blir medlem där och lägga till sina favoritbloggar har man alltid full koll på när bloggarna är uppdaterade. Själv tycker jag det är mycket smidigt just när det blir fler och fler bloggar som man vill följa. Klicka här om du vill gå in på hemsida. För er som redan är medlemmar och känner att ni skulle vilja lägga till min blogg är det bara att trycka på ikonen här till vänster --> På vissa datorer kan den ligga lite längre ner efter alla inläggen. Går även att nå hemsidan via den funktionen.




Onsdag

Spruta
Då var den första av tre sprutor avklarade inför Thailandsresan till sommaren. Tänkte att det var bäst att ta Twintix innan man beger sig iväg, skulle inte vara kul att drabbas av gulsot och annan skit när man är bortrest. Det är helt sjukt vad de tar för tre stick i armen - 1500 kr! Men hälsan kommer i första hand och just vaccin är något som verkligen är värt att lägga pengarna på. Jag måste dock säga att jag inte direkt ser fram emot den dagen då det är dags för nästa spruta. Det är inte så att jag har fobi mot nålar och svimmar så fort sjuksköterskan tar fram sprutan, så har det aldrig varit för mig. Nej, det är det att efteråt mår jag så grymt dåligt. Det värker i armen, svartnar för ögonen och jag känner mig väldigt yr. Mes kanske ni kallar mig då, men det är inget emot killarna i klassen när jag gick i 7an och vi skulle göra ett pyttelitet stick i fingret för att se vilken blodgrupp vi tillhörde. Hälften av dem vågade inte göra det alls. De som alltid ska spela så himla tuffa annars, lite ironiskt tycker jag.

Nya kort någon?
Nu får jag ta och skärpa mig! Den senaste tiden har jag bara postat bilder jag redan lagt ut på bloggen. Måste säga att jag själv tycker det är lite tråkigt. Nu när det börjar böjar lida mot vår och det känns mer inspirerande att bege sig ut med kameran i högsta hugg så kan vi börja förvänta oss lite nya och (förhoppningsvis) snygga foton. Men idag är jag faktiskt inte hemma så då får det helt enkelt bli en bild som finns i arkivet. Åter igen blir det studdsmattebilden som får ställa upp. Måste säga att jag gillar den starkt, om man nu får säga så om sina egna bilder.





Tisdag

Våfflor
Jo jag vet, det är inte förrän imorgon som det är våffeldagen men här hemma tjuvstartar vi lite. Tror inte jag ätit våfflor på säkert ett år. Brukar inte vara riktigt min grej men när man inte ätit det på länge så blir man allt lite sugen. Grädde är inte heller en favorit så det får bli med bara sylt på. Ändå lite kul att hålla på traditionerna. Bra att man även gör det i skolorna. Hördet att i alla fall vår skola skulle man servera våfflor till efterrätt, alltid trevligt. Men visst är det ändå rätt många "matdagar", eller vad man nu ska kalla, här på slutet av vintern. Vi har fettisdagen då det är semlor, våffeldagen som det är imorgon och så har vi även kanelbullens dag. Just den dagen vet jag inte när den är. Fick bara för mig att det också är ganska snart men det kanske egentligen är på hösten. Men nu känner jag doften av nygräddat så jag får nog sluta skriva. 



The Studio
 

Måndag

Shopping
Helgen spenderades i Göteborg med Linnea och Jenny och var shopping till 100%. Det första vi gjorde när vi kom upp i Göteborg på lördagen var att gå till Rockhouse sen betade vi av Kungsgatans butiker på väg mot Nordstan. Var inte framme förrän vid fem tiden i norsdstan så däför fick vi återvända på söndagen. Snacka om att fötter, rygg och vader värkte när man satt i bilen på vägen hem till Falkenberg igen. Men det var det helt klart värt! Roligt att vi alla tre hittade så mycket snyggt. Det är verkligen grymt stor skillnad mellan Göteborg och Falkenberg när det gäller shopping. Det är som att jämföra Mount Everest med Hallandsåsen. Äntligen har jag lite nytt och fräscht i garderoben, var så trött på mitt gamla. Blev en lyckad helg. Tack tjejer!



Photshop - tips 2

Inramning
Japp, då var det dags för mitt andra tips. Denna gången hade jag tänk visa hur jag gör den där inramningen jav skugga och ljus som jag brukar använda på vissa av mina bilder. Framför allt gäller det porträttbilder men det fungerar på andra också. Själv tycker jag att även detta tipset är väldigt användbart, speciellt om det är svartvita foton.

Det första jag gör är en att dra ut en markeringsruta över bilden. Storleken beror på hur stor du vill att ramen ska vara. Tryck på ctrl+shift+I för att det som är utanför markeringen ska markeras och sedan kommer det viktigaste - feather, då alla inställningar blir uttonade. Ju högre tal man väljer du större blir övergången. Den gör att det inte blir några skarpa linjer utan ser väldigt naturligt ut. Högerklicka så finns feather med i kollumnen. Hur högt tal man väljer beror både hur bred ramen är och hur hög upplösning kortet har. Man får helt enkelt prova sig fram men på mina kort tagna med systemkameran brukar jag ha ca 100. När man valt det ser man hur markeringsigurer ändrar form, blir liter rundare. Efter det brukar jag ändra ljusstyrkan på image-adjustment-bringhtness/contrast och göra det suddigare på filter-blur-gaussian blur. Hur mycket av de båda är det upp till var och en.

Det var det hela. Även detta tipset går mycket fort och det är så det ska vara. Man orkar inte sitta flera timmar bara för att fixa en liten bild. Hoppas ni uppskattar tipset och kommer att få användning för det. Har ni några frågor gällande photoshop är det bara att skriva.



Snygg skugg- och ljusinramning för bla porträttbilder

Onsdag

Vår
Idag var det dags för årets första dag utan jacka. Måste säga att det börjar bli en allt vårigare stämning ute. På tiden det tycker jag, är trots allt redan mitten av mars. Idag när vi skulle gå och kolla på bio med skolan drog vi på oss våra tjocka vinterjackor tillsammans med halsduk och allt. Väl ute kände vi hur grymt varmt det var och att man höll på att svättas ihjäl i jackan. Så vi vände på klacken och dog av oss allt och gick iväg i bara tröja. Det underbara med det var allt vi frös inte över huvudtaget, var helt gudomligt väder. Kan säga att det verkligen gjorde min dag. Är så fruktansvärt trött på pissvintern och vill inte hålla på att frysa mer.  Märker att det blir en hel del snack om vår i mina inlägg, inte meningen att det ska bli någon slags väderblogg. Men idag kunde jag verkligen inte låta bli. Blir ett nytt photoshop tips i nästa inlägg, hur jag gör "ramen" till flera av mina porträttbilder.



The sun fighting trough

Måndag

Skrockfull
Spottar du tre gånger över vänster axel om du ser en svart katt korsa vägen? Undviker du att gå under stegar? Tror du att lägga nycklarna på bordet betyder otur? Det gör verkligen inte jag! Jag tänker aldrig på något sådant och har ofta mina nycklar på bordet. Just det med nyklar på bordet kom upp idag när vi skulle skriva prov. Vår mattelärare Bosse drog upp exemplet att om man ser att nyklarna ligger på bordet går man och tar tillbaka dem och på vägen snubblar man. Envis som jag är skulle jag självklart göra tvärt om bara för att besita motsattsen. Därför la jag som vanigt nycklarna på bordet och skrev provet, inget mer med det. Sedan när jag skulle lägga över en fil på firtclass såg jag att jag hade fått ett mail från SYVen. Det visade sig att båda mina i-val hade blivit strukna. I ljudteknik var det får många som hade sökt så jag blev utlottad och i CAD-teknk var det ironiskt nog för få som sökt så den kursen ströks. Blev fruktanvärt irriterad eftersom jag verkligen såg fram emot de där kurserna. Det första jag kom och tänka på var de där förbannade nycklarna som jag hade haft på bordet bara för att vara motstridig. Trots detta tror jag ändå inte på att sådanna saker betyder otur. Men för att vara på säkra sidan så kanske jag inte under den närmaste tiden ta sönder några speglar.



Photoshop - Tips 1

Spot Healing Brush
Nu är det dags för mitt första photoshop tips här på bloggen. Jag hade tänkt att börja lite lätt med att slå ett slag för Healing Brush! Det är verktyg som man lätt kan glömma bort men den är verkligen användbart samtidigt som det är mycket lätt att använda. Det som verktygen gör är att jämnar ut. Den tar information får områden omkring och målar i liknande toner där man markerar. Helt perfekt när man har tagit porträttbilder och vill fina till hyn genom att till exempel ta bort finar och födelsemärken. För att göra detta väljer man bara verktygen och trycker på det man vill ta bort, resten fixar datorn - superenkelt! Går mycket snabbt och resultatet blir oftast väldigt naturligt, i alla fall om det är ett område som inte har för mycket olika färger och former. Därför är det väldigt bra att använda den på till exempel kinden eller pannan. Verktyget är också vädligt bra för att ta bort prickar som kan uppstå ibland när man tar kort, kan till exempel vara smuts eller ljus. Då gör man bara på samma sätt som föregående exempel. En sak att tänka på är att reglera storleken på penslen, annars är det mest att trycka på.

Där har ni ett exempel på ett trick som kan göra under på era kort. Som sagt väldigt simpelt knep men samtidigt väldigt användbart.



Spot Healing Brush kan snabbt göra denna pannan felfri

The Studio

The studio
Roligt att jag fick så många positiva kommentarer för mitt kort från The Studio. Jag fick även en del frågor som jag nu hade tänkt att besvara. 

 Vad korstar det?
Själva fotograferingen, sminkningen och hårstylingen kostar i vanliga fall 950 kr, har jag för mig. Vi blev dock rekommenderade vilket gjorde att vi fick den delen gratis. Sedan måste man även betala för de korten man vill ha. Styck kostar dem 275 kr men ju fler man köper destå billigare blir det. Rätt dyrt tycker jag det var för korten men eftersom det andra var för mig gratis blev det inte så farligt. Skulle man inte bli nöjd med korten behöver man inte köpa något alls.

Tar man med egna kläder?
Japp, det gör man. Tre olika uppsättningar ska man ha med sig och där skulle jag rekommendera att ha olika typer av outfits. Dock ska man tänka på att man har samma sminkning och frisyr till alla tre så det kanske inte är så lyckat att blanda hejvilt. Jag valde att ta med en outfit som var lite finare, en ganska vardaglig och en lite mer fashion, men det är så klart upp till var och en vad man vill ha med sig.


Här kommer ett till kort på mig som är tagit på the studio:




The studio gbg

Torsdag

Snö
Snart får jag panik på värdet. Det har mer humörsvängningar än vanligt tycker jag. När jag cyklade till skolan i morse var det soligt, varmt och man fick nästan lite vårkänslor. Sedan när jag skulle cykla hem från skolan började ösa ner snö. Just nu snöar det riktigt ordentligt! Gräsmattan utanför blir allt vitare och vitare och snart ligger snön som ett tjockt täcke över marken. Där försvann mina vårkänslor i alla fall, inte var det länge man fick ha dem.

Universitet
Idag var representanter för massor olika univeristet och högskolor på plats i skolan. Egentligen var de där för att snacka med eleverna som går i trean men även jag som bara går i ettan tog tillfället i akt och gick runt en sväng. Inte (bara) för att ta godis vilket de flesta andra gjorde utan jag var lite nyfiken på vad de olika universiteten har att erbjuda. Har sedan många år varit inne på arkitekt och det är för närvarande vad jag pluggar för. Just arkitekt har väldigt höga intagningspoäng, ca 19.8 tror jag, så det gäller att inte sabba mina framtidsplaner redan i ettan. Fick i morse reda på att arkitekt var ett av yrkerna där man lättast fick jobb, stod i hallands nyheter idag. Det är ju alltid en fördel.




sunset view

Måndag

Photoshop
Jag har funderat. Fick en idé om att kanske börja men photoshop tips i min blogg eftersom det är den en viss del av resultatet när det gäller mina bilder. För visst är det så att lite fix i photoshop kan göra underverk  på en trist bild. Jag hade inte tänkt att skriva allt om hur man använder photoshop utan mer små tips som i alla fall jag har haft god nytta av. Vad tycker ni om detta? Det gäller dock att man har en viss förkunskap om hur photoshop fungerar så därför hänväsar jag till moderskeppet där det finns en film om alla grunder man behöver kunna. Den är väldigt lång men den är verkligen värt alla kolla igenom om man är intresserad av fotoretuschering. På hemsidan finns även massor av andra klipp där man ger tips om olika saker inom photoshop. Därifrån har jag lärt mig riktigt mycket.

Grattis
Jag vill även passa på att gratulera Emelie Carlsson som fyller 17 år idag. Grattis Grattis till dig snygging!




Photoshop tips i bloggen? Vad tycker du?

Söndag

Fotboll
Idag var det dags för årets första fotbollmatch utomhus. Det var en träningsmatch mot apel som spelades på IP. Därför var det inte speciellt kul när man vaknande och såg att det öste ner snö, så lagom lägligt. Det kassa vädret gjorde att man inte blev superpeppad i alla fall, men det var bara att dra på sig matchstället och åka iväg. Som tur var avtog snövallet och efter hand övergick det till regn (måste säga att jag lät som en riktig meterolog där). Det jobbigaste under matchen var nog ändå att det blåste så mycket, blev väldigt tungt när man fick motvind. Men det var kul ändå att komma ut på planen igen och jag längtar verkligen till våren då man äntligen får spela på riktigt gräs. Själva matchresultatet är inte så mycket att skryta över, förlorade med 6-1(1-0). Är inte helt säker på resultatet, det rullade in en hel del mål där på slutet. Första halvlek tycker jag faktiskt att vi spelade riktigt bra och fick till ett bra spel. Hörde senare från tränaren att det var deras a-lag vi hade spelar mot, trodde närmligen att det var b-laget vi skulle möta. Det gör att man känner sig lite bättre i alla fall. Nej nu fryser jag, ska sätta mig framför brasan med en kopp te.


Inget värmer bättre

Lördag

MIn tur!
Nu är det allt min tur att vara med på bild i bloggen! Igår var jag och några andra på the Studio i Göteborg för fotografering. Det var nog bland det absolut roligaste jag har varit med om på mycket länge! Himla kul att jag blev nöjd med så många bilder också. Hade inte varit så kul att komma hem tomhänt precis, för det är inte så ofta man åker iväg på sånt här. Det första dom gjorde när vi kom dit var att fixa sminket. Där fick man själv välja vilken stil man ville bli sminkad i och på bara några minuter så var det klart. Sedan var det dags för håret och även där fick man välja stil. Man skulle ha med sig tre olika uppsättningar kläder så det var rätt smart att välja utifrån dem. När håret var klart fick vi vänta en stund innan det var dags för fotograferingen men när det väl var dags var i alla fall jag grymt laddad. Själva fotograferingen gick väldigt snabbt, men det blir så när man har roligt. Efteråt fick vi kolla på alla korten vi tagit och välja ut vilka vi ville ha. Tänkte att jag skulle ladda upp ett av dem idag. Fler kommer att laddas upp efter hand så håll utkik.




The Studio, Göteborg
 

Söndag

Släktkalas
Idag kom hela tjocka släkten hit för att fira lilla mig. Egentligen var det ett bra tag sen jag fyllde, jag menar det är mars nu och jag är född i februari. Anledningen till det sena firandet var att jag som sagt åkte till Gran Canaria dagen efter jag fyllt år och innan hann jag definitivt inte med det. Helgen efter vi kommit hem var fortfarande mina kusiner bortresta och dem vill jag ju med träffa. Därför fick det alltså bli första mars istället. Man brukar säga att fint folk kommer sent, då kan man lika gärna säga att fint folk firas sent. Det skulle passa mig i smaken i alla fall. Aja, det var allt för dagen. Ska så klart ladda upp en bild också. Det var ett tag sedan jag fotograferade (tyvärr) så därför får det bli en jag tog i somras. Många kommer säker att känna igen den då jag innan har laddat upp en annan bild får samma fotografering.  Just det ja, den är till och med där uppe i hörnet på headern. Måste jag säga att jag gillar den bättre men den här nya är helt okej.


Floating on air

RSS 2.0